mandag 26. mars 2012

Heimelaga knekkis

Denne oppskrifta er god:
3dl lunka vatn
1dl rapsolje
1ts havsalt
2-4ss provence krydder
5-6 soltørka tomatar, hakka
ca.2dl av div frø: linfrø, solsikkefrø, sesamfrø, gresskarkjerner o.l
ca.3,5dl flak av hirse, ris, soya, quinoa, bokkveite og/eller spelt

Til slutt brukar du litt sammalt spelt for å binde røra ved behov. La gjerne røra stå og svelle litt.

Røra skal smørast utover bakepapir på ei plate. Lag deretter rutemønster slik du vil ha knekkebrøda. Ca12-16 bitar er vanleg med denne røra.

Steik dei midt i omnen, på 200grader i ca 20min. Må stå og tørke for å verte sprø.

Himla godt til suppe og aleine.
Påleggforslag: linsepostei, avokado, hummus, brunost, kremost.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...